ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

Ανακοινώσεις για τη γρίπη

ΕΔΟΕΑΠ: ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ

Αγαπητοί/ές  συνάδελφοι

Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ με αίσθημα ευθύνης και την απαιτούμενη ψυχραιμία αντιμετώπισε στη διάρκεια του καλοκαιριού το φάσμα τηςΠρόληψης, ενώ προχώρησε παράλληλα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και προετοιμασίες, για την αντιμετώπιση του νέου ιού της γρίπης  Η1Ν1, ο οποίος πλήττει την τελευταία περίοδο το σύνολο σχεδόν των χωρών.

Με βάση τις προβλέψεις του Εθνικού Σχεδίου Δράσης Για την Αντιμετώπιση της Πανδημίας Γρίπης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ σε συνεργασία με τις Ιατρικές και Διοικητικές Υπηρεσίες του Οργανισμού μας έθεσε σε εφαρμογή το ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο Δραστηριοτήτων ΕΔΟΕΑΠ, το οποίο καλύπτει μέχρι τώρα την αναγκαία προετοιμασία του Οργανισμού μας για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της νέας γρίπης. Παράλληλα παρακολουθούνται σε καθημερινή βάση οι εξελίξεις σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, ώστε το Σχέδιο μας να επεκτείνεται και εξειδικεύεται συνεχώς, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της πανδημίας και τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Σχέδιο του ΕΔΟΕΑΠ αναδεικνύει σε παράγοντες  καθοριστικής σημασίας της επιτυχούς εφαρμογής του, αφενός μεν την ετοιμότητα και την ιατρική, διοικητική και λειτουργική επάρκεια, που πρέπει να επιδείξει ο Οργανισμός μας, διασφαλίζοντας στην κρίσιμη συγκυρία της πανδημίας, την υψηλή ποιότητα παροχής υγείας στους ασφαλισμένους μέλη του, αφετέρου δε την ανταπόκριση και συνεργασία των ασφαλισμένων μελών του Οργανισμού μας, όσον αφορά στους κανόνες πρόληψης και θεραπείας, που απαιτούνται να τηρηθούν από όλους για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της εξάπλωσης της νέας γρίπης.

Ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και είμαστε πάντα σε εγρήγορση, καθώς στην περίπτωση πανδημίας θα πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι, ώστε να μην ενσκήψουν με τη γρίπη και άλλα μεγαλύτερα προβλήματα, τόσο στη λειτουργία του Οργανισμού, όσο και στις χιλιάδες των μελών μας και των οικογενειών τους αλλά και των εργαζομένων στο Ταμείο μας που αντικειμενικά εντάσσονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

ΠΡΟΛΗΨΗ – ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ – ΘΕΡΑΠΕΙΑ  είναι οι τρεις μεγάλοι άξονες – όπλα στην αντιμετώπιση της νέας γρίπης αλλά και στην περίπτωση πανδημίας.
Ήδη από τον περασμένο Ιούλιο σας ενημερώσαμε αναλυτικά για τα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης που πρέπει να πάρει καθένας στο θέμα αυτό και είχαμε δεσμευτεί τότε ότι θα  συνεχίσουμε την ενημέρωση σας στο θέμα αυτό.

Συγκεκριμένα το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ προχώρησε, στην άμεση υλοποίηση των παρακάτω μέτρων :

–  Δημιουργήθηκε ομάδα, που έχει την επιχειρησιακή ευθύνη για την καθημερινή παρακολούθηση όλων των μέτρων και δραστηριοτήτων πρόληψης και αντιμετώπισης του νέου ιού της γρίπης, υπό την Πρόεδρο του  ΕΔΟΕΑΠ κ. Ελένη Σπανοπούλου. Η ομάδα αυτή αποτελείται επίσης από, τον Γενικό Γραμματέα κ. Π. Τσούτσια, τον Πρόεδρο του ΤΥΠ κ.  Αρ. Δεμερτζή, τον Αρχίατρο κ. Π. Πετράκο και από τους αναπληρωτές Αρχιάτρους κκ. Β. Σιατερλή, Α. Αχείμαστο και Θ. Πλέρο. Υπεύθυνος για την επικοινωνία τόσο με την Διοίκηση, όσο και με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς (Ινστιτούτο Pasteur, Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων κλπ) από τους οποίους θα πρέπει να ενημερώνεται και στους οποίους θα πρέπει να δίνει τα στοιχεία αναφοράς σχετικά με τους ασφαλισμένους του Οργανισμού και τα πιθανά κρούσματα ορίστηκε ο Ιατρός Πνευμονολόγος κ.  Γ.Ραμπαβίλας, με αναπληρωτή του την Ιατρό Μικροβιολόγο κ. Σ. Χριστοφιλάκη και για το Διοικητικό μέρος ο κ. Γ. Χρήστου. Από την παραπάνω ομάδα εκπονήθηκε το Επιχειρησιακό Σχέδιο ΕΔΟΕΑΠ, το οποίο προβλέπει διαδικασίες, την δέσμη των μέτρων αλλά και τις ενέργειες του Οργανισμού για την πρόληψη και την κινητοποίηση όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών σε περίπτωση πανδημίας.
– ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ Κέντρο Αντιμετώπισης Γρίπης   β) Κέντρο Αντιγριπικού Εμβολιασμού  και το νέο Παιδιατρικό Ιατρείο, στο ισόγειο του παλαιού κτιρίου του ΕΔΟΕΑΠ (Ηριδανού και Ορμηνίου), σε ξεχωριστούς χώρους και με διαφορετικές εισόδους. Στο Κέντρο Αντιμετώπισης Γρίπης θα υπάρχει Ιατρός του Οργανισμού, βοηθός Ιατρός, Νοσηλεύτρια, καθώς και παρασκευάστρια, με καθεστώς εφημερίας. Στο παιδιατρικό Ιατρείο θα υπάρχει ο Παιδίατρος και  Νοσηλεύτρια. Τα δύο αυτά Κέντρα θα διαθέτουν δικό τους χώρο αναμονής και θα είναι πλήρως εξοπλισμένα με μηχανογραφικό και τηλεφωνικό εξοπλισμό αλλά και με Ιατροφαρμακευτικό υλικό. Επιπλέον στην διάθεση του προσωπικού που θα στελεχώσει το Κέντρο Αντιμετώπισης Γρίπης θα είναι και οι ειδικές Ιατρικές στολές για προστασία από τον ιό της γρίπης, με τις προδιαγραφές που ορίζονται από το ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΓΕΙΑΣ. Προκειμένου για την καλύτερη διευκόλυνση των ασφαλισμένων θα υπάρχει ειδική πινακογραφία, η οποία θα ξεκινάει από το κτίριο της οδού Σισίνη και θα κατευθύνει τα μέλη μας στα παραπάνω νεοδημιουργηθέντα Κέντρα.
–  ΣΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ (2ΟΣ, 3ΟΣ ΚΑΙ 4ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ) ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΝΟΣΟΥΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ.
 Δημιουργήθηκε τηλεφωνική γραμμή γρίπης (210-72.64.777) με υπεύθυνο Ιατρό (κ. Ντόρα Κωνσταντίνου) που θα απαντά στις ερωτήσεις των ασφαλισμένων από ώρα 10.00 έως 15.00, θα δίνει κατευθύνσεις και Ιατρικές συμβουλές-οδηγίες ή θα τους παραπέμπει στο θεράποντα Ιατρό.
–   Ιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΔΟΕΑΠ των εξής Ιατρικών ειδικοτήτων : Παθολόγοι, Παιδίατροι, Πνευμονολόγοι εντάσσονται στο δίκτυο ΕΔΟΕΑΠ για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης. Η αμοιβή τους για αυτή την εργασία θα είναι € 50,00 για επίσκεψη ημέρας € 60,00 για επίσκεψη νύχτας.
–  Ενεργοποιείται η συνεργασία με 7 πολυιατρεία του Δήμου της Αθήνας, στο πλαίσιο υπογραφής συμφώνου συνεργασίας του ΕΔΟΕΑΠ με τον Δήμο Αθηναίων.
– Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση των ασφαλισμένων μας για τα μέτρα πρόληψης και τους αντιγριπικούς εμβολιασμούς, με ανακοινώσεις στους χώρους εργασίας, στο site www.edoeap.gr, με emails, SMS, αλλά και ταχυδρομικά στους συνταξιούχους μας.
–  Πλήρης κάλυψη κάθε δυνατής καθαριότητας με αντισηψία σε όλους τους χώρους του κτιρίου, προμήθεια μασκών για εργαζόμενους και ασφαλισμένους, μπλουζών καθημερινής αλλαγής για τους Ιατρούς και το Νοσηλευτικό προσωπικό.
–  Άμεση προμήθεια 1.500 εμβολίων κοινής γρίπης.
–  Άμεση προμήθεια 500 εμβολίων για τον πνευμονιόκοκκο. Ο εμβολιασμός αφορά σε άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με Ιατρική γνωμάτευση.
–  Κατάσταση ετοιμότητας για την παραλαβή εμβολίων για τον ιό H1N1 όταν αυτή ανακοινωθεί από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας.
–  Άμεση προμήθεια 250 rapid test διάγνωσης της νέας γρίπης.
–  Αγορά ψυγείου για την αποθήκευση των εμβολίων.
–  Αγορά καρδιογράφου για το Κέντρο Αντιμετώπισης Γρίπης.

Συνάδελφοι, η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι  γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι προσπαθούν καθημερινά για το καλύτερο. Ζητάμε την κατανόησή σας  για όποια αθέλητη παράλειψη, καθώς και την καλόπιστη κριτική σας για κάθε δυνατή βελτίωση στην υπόθεση της παροχής ολοένα καλύτερης  ποιότητας  Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης για όλα τα μέλη μας και τις οικογένειες τους.

Με θερμούς συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ παρακαλούμε τηρείτε τις οδηγίες. Με τα πρώτα συμπτώματα ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ και ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 2107264777 ΑΠΟ10.00-15.00
ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ.

Ωράριο ιατρείων για το παλαιό κτίριο

ΕΔΟΕΑΠ ΠΑΛΑΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΟΡΜΙΝΙΟΥ 38 & ΗΡΙΔΑΝΟΥ
τηλ. 210-72.57.844 – 845

ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ από 3.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΓΡΙΠΗΣ
Τηλ. 210-7257844

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ
Τηλ. 210-7257845

ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ
με την ιατρό κα ΝΤΟΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΣΤΟ 210-72.64.777 ΑΠΟ 10.00 π.μ. ΕΩΣ 3.00 μ.μ.