ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

Αναστολή χρεών ανέργων στον ΕΔΟΕΑΠ


ΑΘΗΝΑ, 15 Ιουλίου 2009

Η οικονομική κρίση στα ΜΜΕ και όχι μόνο είναι  πλέον πραγματικότητα  που αγγίζει τις ζωές όλων μας. Το φαινόμενο που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο  εφημερίδες και ραδιόφωνα  αναστέλλουν την έκδοση και τη λειτουργία τους απασχόλησε τη νεοεκλεγείσα Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ ,που αποφάσισε να στηρίξει τους συναδέλφους δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους , οι οποίοι πλήττονται από την κρίση.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και ευθύνης το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου  αποφάσισε την αναστολή  τυχόν οφειλών  προς τον ΕΔΟΕΑΠ, των ανέργων μελών του  στα Μέσα : ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής , CITY 99,5, ΞΕΝΙΟΣ, και  ΧΩΡΑ  που έκλεισαν   αφήνοντας  άνεργους.   Η αναστολή των χρεών θα διαρκεί για όσο διάστημα  αποδεδειγμένα επιδοτούνται  από τον  κλάδο Ανεργίας   του  ΕΤΑΠ – ΜΜΕ (ΠΡΩΗΝ ΤΣΠΕΑΘ) .

Με το ίδιο σκεπτικό το ΔΣ προχώρησε στην επέκταση του επιδόματος μονογονεϊκών οικογενειών  και στους άνεργους άνδρες και  γυναίκες που εκτός από το φάσμα της ανεργίας αντιμετωπίζουν μόνοι  και την ευθύνη ανατροφής των παιδιών τους ( αφορά διαζευγμένους/ες , χήρους/ες  και ανύπαντρες  μητέρες).

Η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε ακόμη  τη δημιουργία ειδικής ενότητας στο site  του Οργανισμού  www.edoeap.gr  για την ενημέρωση των άνεργων μελών του Ταμείου  στα ασφαλιστικά δικαιώματα  και  τις υποχρεώσεις τους .

Τέλος, με ομόφωνη απόφαση  δέχθηκε και απηύθυνε,  ήδη, σχετική επιστολή στις Διοικήσεις των 4 Ενώσεων ( ΕΣΗΕΑ ,ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΘ) ζητώντας να αναλάβουν στο πλαίσιο της κοινωνικής τους ευθύνης, αλλά και των καταστατικών τους διατάξεων περί αλληλοβοηθείας,  την καταβολή προς τον ΕΔΟΕΑΠ των 43 ευρώ το μήνα, την από το νόμο υποχρέωση,   που αντιστοιχεί σε κάθε άνεργο μέλος για την κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής του περίθαλψης .

Ελπίζοντας πώς στο μέτρο του δυνατού τα παραπάνω συμβάλουν  στην ανακούφιση των σκληρά δοκιμαζόμενων άνεργων συναδέλφων,  η νέα  Διοίκηση είναι στη διάθεση  όλων των μετόχων – μελών του Οργανισμού  και των οικογενειών τους  και εργάζεται   συστηματικά για το παρόν και το μέλλον του Ταμείου μας ως αυτοδιοικούμενου και αυτοδιαχειριζόμενου  φορέα  του Ασφαλιστικού μας συστήματος .

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων τηλ. επικοινωνίας  210 7264700 επιλογή 3.

ΓΙΑ  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ