ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

Αθήνα, 16/12/2011

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

Με έλεγχο και φροντίδα

για την προστασία της Υγείας

Αγαπητές/οί συνάδελφοι,

Το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ με σαφή προσανατολισμό στην ποιοτική εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων , σύναψε συνεργασία με το Χειρουργό Οδοντίατρο κ. Σταύρο Μωυσιάδη, Διδάκτορα Πανεπιστημίου TUEBINGEN Γερμανίας και διακεκριμένο Εμφυτευματολόγο ICOI(USADGZIBDIZ .

Οι ασφαλισμένοι μας  αποκτούν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν εντός του Οργανισμού θεραπεία οδοντικών εμφυτευμάτων.

Συνεπώς δε θα χορηγείται πλέον έγκριση για τοποθέτηση εμφυτευμάτων εκτός ΕΔΟΕΑΠ.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Για τους ασφαλισμένους που έχουν, ήδη, λάβει έγκριση για την πραγματοποίηση σχετικών εργασιών και  βρίσκονται σε διαδικασία τοποθέτησης, διατηρείται το προγενέστερο καθεστώς. Δηλαδή θα αποζημιωθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα.

Επισημαίνεται ότι ο ΕΔΟΕΑΠ είναι το μοναδικό Ταμείο στην Ελλάδα που καλύπτει δαπάνες οδοντικών εμφυτευμάτων από το 2001.

Λίγα λόγια για τα οδοντικά εμφυτεύματαείναι υποκατάστατα της ρίζας των δοντιών τα οποία εμφυτεύονται στο οστούν των γνάθων και επιτελούν τη βιολογική λειτουργία ενός φυσικού δοντιού. Έχουν σχήμα κυλίνδρου, που μιμείται το σχήμα της ρίζας του δοντιού (rootformimplants) και είναι κατασκευασμένα από ειδικό τύπο τιτάνιου. Το τιτάνιο είναι ένα μέταλλο ελαφρύ, με μεγάλη αναλογία αντοχής/βάρους, μικρό συντελεστή ελαστικότητας, εύκολο στην κατεργασία και στη διαμόρφωση έχει υψηλή αντοχή στην καταπόνηση και επιπλέον είναι απολύτως βιοανεκτό, δηλαδή ο οργανισμός δεν το απορρίπτει ως ξένο σώμα. Πάνω στο εμφύτευμα στηρίζεται η προσθετική εργασία που είναι μια στεφάνη ή γέφυρα και είναι μια μόνιμη αντικατάσταση του δοντιού/ών που έχουν χαθεί.

Για την προστασία της Υγείας των ασφαλισμένων, είναι απαραίτητο πριν από την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων να έχουν προηγηθεί : λεπτομερής κλινική εξέταση, εργαστηριακός, όπως επίσης και ακτινολογικός έλεγχος με πανοραμική ακτινογραφία και απαραίτητα έλεγχος και έγκριση για την αναγκαιότητα από τον Ελεγκτή Οδοντίατρο του ΕΔΟΕΑΠ Δρ. Αλέξανδρο Ταγματάρχη .

Ανώτατο όριο παραμένουν τα πέντε εμφυτεύματα και η ηλικία μέχρι 70 ετών ενώ η έγκριση δίνεται μόνο για τις περιπτώσεις που έχει εξαντληθεί η δυνατότητα στήριξης και προσθετικής εργασίας .Εξαιρείται η ολική νωδότητα για την οποία εγκρίνονται μέχρι 5 εμφυτεύματα ανά γνάθο, χωρίς το όριο ηλικίας.

Μετά τη χειρουργική επέμβαση και την τοποθέτηση εμφυτευμάτων, η επιλογή Οδοντίατρου για τις αναγκαίες προσθετικές εργασίες , ανήκει αποκλειστικά στον ασφαλισμένο. Αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε δωρεάν στον ΕΔΟΕΑΠ από τους Οδοντίατρους του Οργανισμού (με μόνη επιβάρυνση το κόστος των υλικών) είτε εξωτερικά με τιμές ΕΔΟΕΑΠ.

Ο Δρ Σταύρος Μωυσιάδης θα δέχεται με ραντεβού κάθε Τετάρτη 09.00-14.00. Για τον καθορισμό ημερομηνίας μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Ραντεβού στο 15315.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΔΟΕΑΠ