ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

Η ΔΡ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΑΤΕΡΛΗ ΝΕΑ ΑΡΧΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

ΑΘΗΝΑ 30/8/2011

Η Δρ. Βασιλική Σιατερλή νέα Αρχίατρος του ΕΔΟΕΑΠ

Αποχωρεί ο Δρ. Πέτρος Πετράκος

 

H Δρ. Βασιλική Σιατερλή αναλαμβάνει καθήκοντα Αρχιάτρου του ΕΔΟΕΑΠ από 1ης Σεπτεμβρίου 2011 στη θέση του Δρ. Πέτρου Πετράκου ο οποίος αποχωρεί μετά από μακρά θητεία και προσφορά στα τέλη της χρονιάς.

Το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ αποχαιρετά έναν πολύτιμο συνεργάτη και νιώθει την ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσει τον κύριο Πετράκο  που υπηρέτησε με σεμνότητα, ανθρωπιά   και  συνέπεια τον Οργανισμό από το 1997  και να του ευχηθεί μια ήρεμη, ξεκούραστη συνέχεια με Υγεία και Ευτυχία .

Η Παθολόγος Δρ. Βασιλική Σιατερλή η οποία εργάζεται ήδη στον ΕΔΟΕΑΠ ως αναπληρωτής αρχίατρος από το 2007, επελέγη ομόφωνα από το Δ.Σ που συνεκτιμώντας την άριστη επιστημονική της κατάρτιση, τη μακρά νοσοκομειακή εμπειρία αλλά και τη δημιουργική της συμβολή στην αξιόπιστη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μας, την ανέδειξε στη θέση του Αρχιάτρου.

Με λαμπρές σπουδές στη Γερμανία και στην Ελλάδα, είναι  κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μονάχου με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ, διαθέτει μεγάλη προϋπηρεσία σε νοσοκομειακές μονάδες της Ελλάδας και της Γερμανίας .Μετεκπαιδεύθηκε  στην Αιματολογία, την Πνευμονολογία, την Εντατική Θεραπεία και την Ογκολογία στα Νοσοκομεία του Πανεπιστημίου του Μονάχου, ΝΙΜΙΤΣ και Π.Γ.Ν.Α ΣΩΤΗΡΙΑ.

Υπηρέτησε επί 20 χρόνια στο ΕΣΥ με το βαθμό Διευθυντού Παθολόγου     (Σισμανόγλειο, Κέντρο  Υγείας Νέας Μάκρης και Αμαλία Φλέμιγκ).Με πλούσιο επιστημονικό, ερευνητικό έργο διαθέτει μεγάλο αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων.

Στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών που η Δρ.Βασιλική Σιατερλή  απασχολείται ως Παθολόγος στον ΕΔΟΕΑΠ έχει καταθέσει προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό των ιατρικών υπηρεσιών του Οργανισμού, την περιστολή δαπανών από περιττές νοσηλείες. Πολύ σημαντική είναι η Έκθεσή της για την Νοσηλεία μιας ημέρας (O.D.C) καθώς και η ουσιαστική της παρέμβαση σε πλήθος ιατρικών θεμάτων  και σε θέματα διαχείρισης ασθενών. Πάνω από όλα, έχει καταξιωθεί στις συνειδήσεις των ασφαλισμένων του Οργανισμού σαν γιατρός με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ουσιαστικής προσφοράς προς τους ασφαλισμένους.

Η νέα Αρχίατρος με την ανάληψη των καθηκόντων της καλείται να συμβάλλει στην υλοποίηση της αναδιάταξης των ιατρικών υπηρεσιών του Οργανισμού, με ταυτόχρονη ορθολογική διαχείριση των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού και με βασικό άξονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και την φροντίδα των ασθενών σύμφωνα με τους στόχους που έχουν τεθεί από το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ.

Στην κατεύθυνση αυτή, απαραίτητη θεωρείται η αμοιβαία, ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία , αλλά και η κατανόηση και αλληλοβοήθεια των μελών μας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη εποχή για την Κοινωνία και τον Κλάδο των Μ.Μ.Ε..

Το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία στο έργο της και ελπίζει ότι οι ασφαλισμένοι θα επικυρώσουν την ορθότητα της απόφασής του στο προσεχές διάστημα.

Πρόθεση της Αρχιάτρου είναι να βρίσκεται  δίπλα σε όλους τους ασφαλισμένους κάθε στιγμή αξιοποιώντας τη  συνεργασία του ιατρικού ,νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του Οργανισμού και βεβαίως αρωγός της Διοίκησης στην επίτευξη των στόχων και στην  εξέλιξη των ιατρικών υπηρεσιών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα .

Το ωράριο της νέας Αρχιάτρου θα είναι 10.00-15.00 και το Ιατρείο της θα βρίσκεται στον 5ο Όροφο.

Στη θέση του Αναπληρωτή Αρχιάτρου προάγεται ο Καρδιολόγος του ΕΔΟΕΑΠ κ.Δημήτριος Ραμπούσης ο οποίος υπηρετεί με ήθος και συνέπεια τον Οργανισμό, διαθέτει πολύχρονη εμπειρία και επιστημονική κατάρτιση ενώ είναι μέλος Δ.Σ του Π.Γ.Ν.Α ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. Μαζί με το Γενικό Ιατρό Δρ.Θεόδωρο Πλέρο, επίσης Αναπληρωτή Αρχίατρο του Οργανισμού εδώ και  χρόνια, θα πλαισιώσουν την κα Βασιλική Σιατερλή στο έργο της και στα νέα της καθήκοντα.

ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΔΟΕΑΠ