ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ΑΠΟ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΠΕΙΓΟΝ

Αθήνα, 22/09/2011

ΘΕΜΑ: ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

Αγαπητές/οί συνάδελφοι,

Το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του, του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του, της τήρησης των κανόνων ασφαλείας  και λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 40 του Ν.3863/2010 σύμφωνα με τις οποίες από 1/1/2011 η καταβολή των συντάξεων, των αποδοχών των υπαλλήλων και των λοιπών πληρωμών των Ασφαλιστικών Φορέων διενεργείται υποχρεωτικά με πίστωση τραπεζικών λογαριασμών τράπεζας, αποφάσισε την επέκταση του συστήματος πληρωμής μέσω διατραπεζικού συστήματος στις Πληρωμές δαπανών υγείας και επιδομάτων και για τα ποσά κάτω των 300 €.

Επίσης, μέσω τραπεζικών λογαριασμών θα γίνονται και οι Εισπράξεις των εισφορών ασθενείας λόγω ανεργίας, εξαγοράς προϋπηρεσίας και προαιρετικής ασφάλισης.

Έτσι, από την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011 όλες οι οικονομικές συναλλαγές του ΕΔΟΕΑΠ προς τρίτους, ασφαλισμένους, συνεργαζόμενους, προμηθευτές (εισπράξεις–πληρωμές) θα διενεργούνται αποκλειστικά μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Η διαδικασία για τη χορήγηση των παροχών παραμένει η ίδια καθώς και, η κατάθεση των απαραίτητων, κάθε φορά, δικαιολογητικών. Το μόνο που αλλάζει είναι ο τρόπος πληρωμής.

Συγκεκριμένα, τα Ταμεία του ΤΥΠ και του Γραφείου της Θεσσαλονίκης όσον αφορά στις χρηματικές συναλλαγές, παύουν να λειτουργούν.

Οι ασφαλισμένοι στην Αθήνα θα προσέρχονται στο ΤΥΠ ( κτίριο της οδού Σισίνη-ισόγειο), θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους, θα γίνεται άμεση κοστολόγηση των δαπανών τους και το ποσό που τους αναλογεί θα κατατίθεται στην Τράπεζά τους.

Οι ασφαλισμένοι Θεσσαλονίκης θα προσέρχονται στο Γραφείο της Θεσσαλονίκης, θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους, θα γίνεται άμεση κοστολόγηση των δαπανών τους και το ποσό που τους αναλογεί θα κατατίθεται στην Τράπεζα τους.

Για τους ασφαλισμένους που έχουν δηλώσει λογαριασμό ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ,τα χρήματα πιστώνονται σε δύο εργάσιμες ημέρες μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών, ενώ σε περίπτωση που έχουν δηλώσει άλλη τράπεζα σε τρεις εργάσιμες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει οι ασφαλισμένοι που δεν έχουν ήδη δηλώσει αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) να ενημερώσουν έγκαιρα το Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων.

Σχετικά με τους τρόπους καταβολής των εισφορών σας  από ανεργία, εξαγορά χρόνου προϋπηρεσία και προαιρετική ασφάλιση θα ισχύσουν τα ακόλουθα :

α) Κατάθεση σε οποιοδήποτε Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, αριθ. IBAN: GR 1501100400000004054594355

β) Πληρωμή σε εντολή ΕΔΟΕΑΠ με ταχυδρομική επιταγή των ΕΛΤΑ

Στις περιπτώσεις καταβολής στην ΕΤΕ, απαραίτητος είναι ο Αριθμός Μητρώου σας στον ΕΔΟΕΑΠ.

Υπενθυμίζεται ότι η καθυστέρηση καταβολής του ασφαλίστρου, συνεπάγεται προσαυξήσεις, σύμφωνα με όσα ορίζει η σχετική νομοθεσία και για τα οποία μπορείτε να ενημερώνεστε από τον Τομέα Ασφάλισης.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας και παρακαλούμε για τη συνεργασία σας με τις Υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ.

ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ