ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

ΝΕΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

 

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

                   Με αίσθημα ευθύνης , αγάπης και φροντίδας στο συνάνθρωπο

Αγαπητές / οί συνάδελφοι,

Με την ανακατασκευή του κτιρίου της οδού Ορμηνίου επιτεύχθηκε η  αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και των εγκαταστάσεων του Φυσικοθεραπευτηρίου του Οργανισμού μας. Το νέο, σύγχρονο Φυσικοθεραπευτήριο του ΕΔΟΕΑΠ , λειτουργεί πλέον ως ένα  εξελιγμένο  κέντρο  αποκατάστασης  με  δυνατότητες  να  καλύψει  σχεδόν  το  σύνολο  των  ορθοπεδικών παθήσεων. Βοηθά στην ανακούφιση του πόνου, την αποκατάσταση της φυσικής ικανότητας κίνησης και την αρμονική σωματική λειτουργία, με ένα ευρύτατο φάσμα θεραπευτικών επιλογών.

Καθώς η θεραπευτική άσκηση, αποτελεί το βασικότερο συστατικό στοιχείο της αποκατάστασης των ασθενών ,το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ προνόησε για την κατασκευή και λειτουργία ενός σύγχρονου Θεραπευτικού Γυμναστηρίου. Έτσι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα λειτουργεί το Τμήμα Θεραπευτικής Γυμναστικής, το οποίο απευθύνεται σε ασθενείς που ολοκλήρωσαν την αποκατάστασή τους και ενδείκνυται να ακολουθήσουν ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα θεραπευτικής γυμναστικής. Επίσης το σύγχρονο και δυναμικό Γυμναστήριο εντός του ΕΔΟΕΑΠ, θα προσφέρει προγράμματα άσκησης για πρόληψη, διατήρηση και βελτίωση της υγείας των ασφαλισμένων μελών. Τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί σχετική αναλυτική Ανακοίνωση. 

Το αναβαθμισμένο Φυσικοθεραπευτήριο και το νέο Γυμναστήριο σε άμεση συνέργεια με τις ιατρικές υπηρεσίες και τους ορθοπεδικούς του ΕΔΟΕΑΠ, προορίζονται να αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα αποκατάστασης αλλά και παροχής νέων υπηρεσιών υγείας, εντός του ΕΔΟΕΑΠ, στον αντίποδα των κακών πρακτικών της πολυφαρμακίας και των αρνητικών συνεπειών του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Η λειτουργία του Φυσικοθεραπευτηρίου είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στον χαρακτήρα και τον ρόλο που επιτελεί ο ΕΔΟΕΑΠ ως φορέας Πρωτοβάθμιας Υγείας & Περίθαλψης. Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα του μυοσκελετικού τους συστήματος τυγχάνουν εξειδικευμένης φυσικοθεραπευτικής παρέμβασης. Το υψηλό επίπεδο των φυσικοθεραπευτών του ΕΔΟΕΑΠ που διαθέτει άριστη κατάρτιση , εμπειρία και εξειδίκευση στη χρήση του σύγχρονου εξοπλισμού διασφαλίζει την εναρμόνιση του προγράμματος με τα σύγχρονα διεθνή επιστημονικά δεδομένα. Για την επίτευξη των θεραπευτικών στόχων χρησιμοποιείται σύγχρονος υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμός .

Συγκεκριμένα , το  Φυσικοθεραπευτήριο  του ΕΔΟΕΑΠ  διαθέτει :

  • Πλήρες  τμήμα  ηλεκτροθεραπείας  με  όλα  τα  είδη  των  θεραπευτικών  ρευμάτων  , υπέρηχους , Laser , ηλεκτρομαλάξεις και διαθερμίες  μικροκυμάτων  και  βραχέων  κυμάτων .
  • Όλα τα  απαραίτητα  μέσα  υδροθεραπείας όπως δινόλουτρο  ,παραφινόλουτρο, θερμά , ψυχρά  επιθέματα και επιπλέον θεραπευτικό υδρομασάζ  και  θεραπευτικά ατμόλουτρα σε ξεχωριστούς  χώρους  ανδρών  και  γυναικών.  .

Η  νέα εσωτερική διάρθρωση  του  τμήματος   επιτρέπει  την  άμεση  συνεργασία  των Ορθοπεδικών του ΕΔΟΕΑΠ Δρ. Αντώνη Αγγουλέ και Ευαγγελίας Παπαγγελή και της ομάδας των φυσικοθεραπευτών με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Γεωργίου, με  αποτέλεσμα  την  καλύτερη  αντιμετώπιση  των  ασθενών  μας , τον  άμεσο  έλεγχο  της  πορείας αποκατάστασης τους ενώ παράλληλα δίνουν τη δυνατότητα στον ασθενή να λαμβάνει υψηλής ποιότητας παροχές Υγείας, να υπερνικά τους επιβαρυντικούς παράγοντες της καθημερινότητας και να διατηρεί μια καλή φυσική κατάσταση.

Επιπλέον, για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και δεν έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν στο Φυσικοθεραπευτήριο, η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ για πρώτη φορά στην ιστορία του Οργανισμού, σύναψε συνεργασία με εξειδικευμένο σε θέματα διαχείρισης χρόνιων ασθενειών Φυσικοθεραπευτή προκειμένου να διενεργεί συνεδρίες κατ΄οίκον. Για την επίσκεψη του ΦΣΘ του ΕΔΟΕΑΠ στο σπίτι και την παροχή δωρεάν ΦΣΘ, θα πρέπει να υπάρχει γνωμάτευση γιατρού για αδυναμία μετακίνησης λόγω εγχείρησης ή ανίατης νόσου ή καταβολής δυνάμεων και λόγω γηρατειών.

Σας θυμίζουμε ότι η διαδικασία της διεκπεραίωσης των συνεδριών φυσικοθεραπείας εντός του ΕΔΟΕΑΠ  περιγράφεται στον Κανονισμό Υγείας. Για την εκτέλεσή τους απαιτείται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ έκδοση παραπεμπτικού από τους Ορθοπεδικούς του Οργανισμού .

Αρμόδια για τον καθορισμό των ραντεβού του Φυσικοθεραπευτηρίου και της εξυπηρέτησης κατ΄οίκον είναι η Γραμματεία Φυσικοθεραπευτηρίου. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 7264342 ( ώρες 08.00-16.00 ).

 

Το Φυσικοθεραπευτήριο λειτουργεί στο ισόγειο του κτιρίου της οδού Ορμηνίου 38 με ωράριο λειτουργίας από 08.00 έως 19.00.

Κάντε κλικ πάνω στο χάρτη για μεγέθυνση

ΦΩΤΟ: Το νέο σύγχρονο Φυσικοθεραπευτήριο του ΕΔΟΕΑΠ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΔΟΕΑΠ