ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ

ΑΠΑΡΤΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ

Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ  συνεδρίασε τη Δευτέρα 31 Μαΐου  και αποφάσισε, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού  να συγκαλέσει νέα Γενική Συνέλευση σε ένα μήνα από την 26η Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία κατέστη  άκαρπη  και η τρίτη προσπάθεια σύγκλησης  της. Πιθανή  ημερομηνία  της νέας ΓΣ θα οριστεί μετά το πρώτο 15μερο του Σεπτεμβρίου, λόγω της θερινής ραστώνης.

Η  από το νόμο απαιτούμενη απαρτία  με την παρουσία του 1/10 των άμεσων μετόχων – μελών του Οργανισμού δυστυχώς  δεν κατέστη δυνατή, καθώς  μόνο   649  μέλη εμφανίστηκαν εκ των οποίων 222 από τη Θεσσαλονίκη, έναντι των απαιτούμενων  930  σε σύνολο9303 μελών .

Είναι άδικο για το Ταμείο – στήριγμα των σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων του Τύπου  σε στιγμές κρίσιμες  να μην γίνεται δυνατή  η πραγματοποίηση  ΓΣ . Αλλά είναι ακόμη χειρότερο  να ακολουθούν παραταξιακά δημοσιεύματα με ανυπόστατα περιστατικά , απειλές , ύβρεις και διχαστικές  θέσεις, αναληθή γεγονότα  και ανακριβείς πληροφορίες για το θέμα.

Η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ καταδικάζει  το φαινόμενο της δημοσιογραφικής ανευθυνότητας   που πλήττει βάναυσα την ελληνική κοινωνία  και  αδικεί κατάφορα  τον κλάδο  των ΜΜΕ και την αξιοπιστία της πλειονότητας των ανθρώπων του.

Διευκρινίζουμε ότι με την εξακρίβωση της μη απαρτίας και με  πρόταση της Διοικήσεως προς  τους  παρευρισκόμενους   η συγκέντρωση  συνεχίστηκε με τη μορφή άτυπης συνάντησης ενδιαφερομένων συναδέλφων.

Έγιναν ερωτήσεις και δόθηκαν απαντήσεις   για τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου όπως  : Ασφαλιστικό , Παροχές, Οικονομικά αποτελέσματα , Συντάξεις  Αγγελιόσημο,  θωράκιση του 10% του πόρου και ενέργειες για την υπεράσπιση του. Απαντήθηκαν    όλες !

 Η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ εγγυάται:  τις συντάξεις των γερόντων μας, την περίθαλψη των πραγματικά πασχόντων, τον έλεγχο των εμπόρων της Υγείας , την κοινωνική υποστήριξη των οικονομικά αδύναμων, την βοήθεια στους άνεργους συναδέλφους  και την  δυναμική υπεράσπιση με κάθε νόμιμο μέσο του πόρου και της βιωσιμότητας του  ΕΔΟΕΑΠ.

Είναι κρίμα να το αντιλαμβάνεται αυτό και να το σέβεται  η Πολιτεία και να μην το καταλαβαίνει μια μικρή μόνο ομάδα μόνιμων αντιρρησιών .

Όσο για τη ΓΣ και ενημερωτικά : 8904 επιστολές ταχυδρομήθηκαν έγκαιρα στα σπίτια των ασφαλισμένων. 4257 emails  στάλθηκαν. Όλες  οι Ενώσεις  και τα Μικτά Συμβούλια ενημερώθηκαν.  Η πρόσκληση αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και δημοσιεύθηκε σε 13  ημερήσιες εφημερίδες Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ έχει διαφανή και  όχι «κρυφή  ατζέντα» με όλα τα θέματα του Ταμείου και των ασφαλισμένων μας. «Δεν συνδιαλέγεται κάτω από τα τραπέζια» και σε διαδρόμους υπουργείων. Στις 26 Μαϊου απέδειξε ότι είχε προετοιμάσει  για τη ΓΣ  που δεν έγινε,  πλήρη παρουσίαση απολογισμού της θητείας της, με έργο και όχι λόγια και ευχολόγια, καθώς  και πλήρως  επεξεργασμένη θέση για το Ασφαλιστικό,  όπως και σαφείς νόμιμες και δυναμικές ενέργειες για το Αγγελιόσημο και την υπεράσπισή του.

Το ΔΣ καλεί όλους τους συναδέλφους που νοιάζονται να προσέλθουν και να ασκήσουν το από το νόμο δικαίωμα τους στο  δημιουργικό διάλογο, την αυστηρή και καλόπιστη  κριτική και με  προτάσεις, αλλά και την ψήφο τους να έχουν ενεργό συμμετοχή στην επόμενη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ .

Για το Ταμείο που αξίζει και αξίζουμε όλοι να έχουμε !

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.