ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ


ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ

ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΜΑΣ

 

Αγαπητές/οι συνάδελφοι,

Το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ, αναγνωρίζοντας την τεράστια αξία της ψυχικής υγείας, την εντάσσει στο γενικότερο πλαίσιο πολιτικής Υγείας και θέτει σαν προτεραιότητα την ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας ψυχικής υγείας με πρωταρχικό σκοπό την προάσπιση της υγείας των ασφαλισμένων και την πρόληψη. Για το λόγο αυτό σύναψε συνεργασία με την Ψυχολόγο κα Άρια Χριστοπούλου (MSc στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο City  του Λονδίνου).

Η Ψυχολόγος του ΕΔΟΕΑΠ κα Άρια Χριστοπούλου θα δέχεται με ραντεβού από την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 καθημερινά από τις 09.00-14.00.

Σε όλες τις περιπτώσεις θα ορίζεται η πρώτη διαγνωστική επίσκεψη (διάρκειας 50’ λεπτών) από την υπηρεσία των ηλεκτρονικών ραντεβού στη γραμμή 15315, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνεται αξιολόγηση του προβλήματος και πλάνο υποστήριξης. Κατόπιν συνεννόησης με την Ψυχολόγο, θα καθορίζεται η έναρξη όπου θα παρέχεται ένας κύκλος θεραπείας που θα ολοκληρώνεται σε 12 εβδομαδιαίες συνεδρίες (διάρκειας 45 λεπτών) συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης, σε πλαίσιο απόλυτης εμπιστευτικότητας και εχεμύθειας. Η προσέγγιση της θεραπείας θα γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες του ασθενούς και θα τηρείται ηλεκτρονικά, ιστορικό και εκτίμηση κάθε περιστατικού στη διάθεση πάντα μόνον του Ασφαλισμένου και της Ιατρικής μας Υπηρεσίας.

Ο Α′ κύκλος θεραπείας θα πραγματοποιείται μετά τη γνωμάτευση του ΕΔΟΕΑΠ. Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος μας χρειάζεταιψυχιατρική υποστήριξη, αυτό θα γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη της Αρχιάτρου μας δρ. Βασ. Σιατερλή και με παραπομπή στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Ευγενίδειου, για Ψυχιατρική εκτίμηση πριν την έναρξη των συνεδριών. Σχετικήπροσωπική επιστολή θα λάβουν σύντομα όλοι οι ενδιαφερόμενοι ασφαλισμένοι μας.

Στόχος των παρεχόμενων υπηρεσιών του Τμήματος Ψυχικής Υγείας  ΕΔΟΕΑΠ είναι η προαγωγή της ψυχικής υγείας και της ποιότητας ζωής των ασφαλισμένων με από τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών ψυχολογικής στήριξης, την κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση, πρόληψη, ψυχοκοινωνική μέριμνα, συμβουλευτική παρέμβαση και ευαισθητοποίηση στον τομέα της ψυχικής υγείας, έτσι, ώστε, να εξασφαλίζεται η καλύτερη ποιότητα ζωής και η ψυχική υγεία των μελών μας ιδιαίτερα στις σημερινές τραγικές συνθήκες ζωής και εργασίας.

Το Τμήμα Ψυχικής Υγείας ΕΔΟΕΑΠ έχει τη δυνατότητα να δρα υποστηρικτικά– θεραπευτικά σε θέματα όπως: Κατάθλιψη, Άγχος, Φοβίες, Προβλήματα σχέσεων, εργασίας, Διατροφικές Διαταραχές (Ψυχογενής Ανορεξία, Ψυχογενής Βουλιμία), θέματα απώλειας/πένθους, Συμβουλευτική γονέων, θέματα Εφηβείας,  κ.α. σε εφήβους άνω των 16 ετών και ενήλικες.

Η Ψυχολόγος του Οργανισμούθα συνεργάζεται διεπιστημονικά με την Αρχίατρο Δρ. Βασ. Σιατερλή, τη Νευρολόγο κα Μαρία Δερμιτζάκη  και την ιατρική ομάδα του ΕΔΟΕΑΠ. Διασυνδέεται παράλληλα, με έγκριτους φορείς Ψυχικής Υγείας και θα μπορεί να επιμελείται καταστάσεων που δεν μπορούν να αναληφθούν μονομερώς από τον Οργανισμό, όπως ο αλκοολισμός, η χρήση ουσιών, οι ψυχώσεις, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Η Άρια Χριστοπούλου σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Swansea της Μ. Βρετανίας. Ειδικεύτηκε σε μεταπτυχιακό επίπεδο στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Ακολούθησε στη συνέχεια περαιτέρω μεταπτυχιακή εκπαίδευσηστη θεωρία και πρακτική της Υπαρξιακής Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής στο RegentsSchoolofPsychotherapy & Counseling και εν συνεχεία έλαβε περαιτέρω  μετεκπαίδευση ειδικότητας στη Συστημική  Συμβουλευτική και  Οικογενειακή θεραπεία.

Έχει εργαστεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μ. Βρετανίας, (NationalHealthSystemNHS) στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο South Essex Trust, στην ψυχιατρική μονάδα ως Κλινική Ψυχολόγος, σε κέντρα Ψυχικής Υγείας ως Υπεύθυνη Προγράμματος και σε μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, επανένταξης εξαρτημένων ατόμων με συνύπαρξη  ψυχιατρικών διαταραχών με ενήλικες και υπερήλικες. Είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (British Psychological Society), του Βρετανικού Συλλόγου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (DCoP) και κάτοχος Βρετανικής και Ελληνικής Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου. Είναι υποψήφια διδάκτωρστο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου.

Η υπηρεσία ηλεκτρονικών ραντεβού του ΕΔΟΕΑΠ, τηλ. 15315 είναι πάντα στη διάθεσή σας προκειμένου να ξεκινήσετε ή να συνεχίσετε την ψυχολογική σας υποστήριξη, σύμφωνα πάντα με όσα δικαιούστε και με την προϋπόθεση τήρησης των διαδικασιών του ΕΔΟΕΑΠ, για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων (210-72.64.700 επιλογή 3).

Συνάδελφοι,

Η πλήρης υποστήριξη των συναδέλφων μας στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε με ένταση, άγχος και αγωνία στη ζωή, στη δουλειά και στην κοινωνία, είναι από τα βασικά μας καθήκοντα. Μαζί, η νέα διαδικασία υποστήριξης της Ψυχιατρικής Περίθαλψης όσων συναδέλφων το έχουν ανάγκη θέτει και ένα σύστημα ελέγχου, σε περίπτωση μακροχρόνιων ψυχιατρικών περιστατικών τα οποία πληθαίνουν ανησυχητικά.

Με βεβαιότητα της από μέρους σας κατανόησης ή

και ανταπόκρισης στο σοβαρό αυτό θέμα και

με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣΑΡΓΥΡΗΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗΣΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ