ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

Μία κυβέρνηση άμπωτη και παλίρροια

Μία κυβέρνηση άμπωτη και παλίρροια
Απέσυρε άρθρο από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που διασφάλιζε τα συμφέροντα των εργαζομένων, για να προστατεύσει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών!

Αυτή δεν είναι κυβέρνηση! Είναι τρικυμία! Είναι άμπωτη και παλίρροια! Άλλα έλεγε και έκανε προεκλογικά, άλλα λέει και κάνει μετεκλογικά. Τελευταίο κρούσμα η απόσυρση του άρθρου 67 του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για να διασφαλιστεί η συνέχιση των συμφερόντων των ολίγων εις βάρος των εργαζομένων! Δικαιολογημένα η διοίκηση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) με δικαιολογημένη αγανάκτηση καταγγέλλει με ανακοίνωσή της τη νέα παλινωδία της σημερινής κυβέρνησης.

«Είναι αδιανόητο για  το πολιτικό σύστημα του τόπου να αποσύρεται αναιτιολόγητα   ένα ολόκληρο άρθρο του υπό συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων  ασφαλιστικού νομοσχεδίου  χωρίς εκείνοι που δεσμεύτηκαν δημόσια γι αυτό, το συνέταξαν, το συμπεριέλαβαν και το προώθησαν  να εξηγήσουν  τους λόγους  αυτής της «μυστηριώδους» απόσυρσης .
Πρόκειται για διάταξη, που καλύπτει την ασφάλιση των εργαζόμενων στο Διαδίκτυο  και την  τιμολόγηση και άρα τη φορολόγηση και τον έλεγχο των κερδών των διαφημιστών και των ΜΜΕ! Το άρθρο 67  ορίζει  α)  την ασφάλιση των εργαζόμενων  σε ιστοσελίδα ή πύλη του διαδικτύου που διατηρούν    εφημερίδες, τηλεοπτικοί, ραδιοφωνικοί σταθμοί, περιοδικά και web τηλεοράσεις  ή ραδιόφωνα  και β) την  είσπραξη αγγελιοσήμου    και φυσικά ΦΠΑ,  από τη   διαφήμιση που εμφανίζεται σε αυτά.
Απέσυρε, δηλαδή, η κυβέρνηση ένα άρθρο που διασφάλιζε  στους εργαζόμενους ασφάλιση, στο ελληνικό Δημόσιο  έσοδο και στα Ταμεία του Τύπου τον βασικό τους πόρο.  Και δεν είναι τυχαίο ότι  η απόσυρση συνοδεύτηκε από μπαράζ επιθέσεων με πληρωμένες διαφημίσεις στον Τύπο», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Η αλήθεια είναι ότι οι διαφημιστές δεν επιθυμούν φορολόγηση και έλεγχο επί των κερδών τους στις διαφημίσεις του Διαδικτύου και χρησιμοποιούν σαν επιχείρημα το αγγελιόσημο. Γι αυτούς το αγγελιόσημο είναι το  δέντρο που κρύβει το δάσος,  δηλαδή την αδηφάγο κερδοσκοπική απληστία τους. Στόχος τους :  να αλωνίζουν  ανεξέλεγκτοι και αφορολόγητοι στην αχανή Λεωφόρο του Διαδικτύου!! Είναι απλό:  αγγελιόσημο στο Διαδίκτυο σημαίνει  τιμολόγηση, άρα φανερός τζίρος, άρα έλεγχος, άρα ΦΠΑ, άρα φόρος στην  κερδοφορία τους.  Αυτή την αλήθεια κρύβουν οι Διαφημιστές  με τη δημόσια ανακοίνωσή τους εναντίον των Ταμείων των ΜΜΕ. Αυτό φαίνεται δυστυχώς να υιοθετεί η Κυβέρνηση αποσύροντας τη διάταξη», τονίζει η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ.
Τι έκανε η κυβέρνηση; Μα είναι ηλίου φαεινότερον. Υπέκυψε, θυσιάζοντας στο βωμό των διαφόρων σκοπιμοτήτων εργαζόμενους, δημόσια οικονομικά, κοινωνική ασφάλιση…
Αυτό επισημαίνεται κραυγαλέα από τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ και για το λόγο αυτό καλεί τον υπουργό, την κυβέρνηση και τα μέλη του Κοινοβουλίου  να μην υποχωρήσουν στο άρθρο 67 του νέου νόμου, για τους εξής λόγους:

Πρώτα, γιατί το ελληνικό Δημόσιο θα στερηθεί πόρων από φόρους σε    μεγαλοεπιχειρηματίες  και όχι στον απλό πολίτη .

Ύστερα, γιατί θα προστατεύσουν  τον ιδρώτα εκατοντάδων  νέων εργαζόμενων  που εργάζονται  στο Διαδίκτυο ανασφάλιστοι, χωρίς οι εργοδότες να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και χωρίς τα κέρδη τους και τα κέρδη των διαφημιστών να επιβαρύνονται.

Τέλος, θα  τιμήσουν το κοινωνικό συμβόλαιο που υπέγραψε η Πολιτεία με  τις   μεγάλες μορφές του ελληνικού δημοσιογραφικού και εκδοτικού χώρου, που έγραψαν ιστορία  δημιουργώντας τους ασφαλιστικούς μας φορείς .
Απλά πράγματα, δηλαδή. Αλλά…
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ